Titeldroom van VVV-Venlo spat uiteen

Hierdoor zijn de Venlonaren naar de derde plaats gezakt en is de achterstand op koploper Sparta vergroot naar negen punten in de Jupiler League. De ploeg van Alex Pastoor heeft ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld.

Sparta bleef vervolgens de betere ploeg, maar VVV kreeg wel kansen. Ralf Seuntjens kopte in de twintigste minuut de bal net naast het doel van Sparta-keeper Roy Kortsmit. In de 26e minuut was het wel raak. Mitchel Paulissen won het duel van Roy Ketting op de achterlijn waarna de Roda JC-huurling Seuntjens in stelling bracht, wiens schot mislukte en uiteindelijk bij Vito van Crooij terechtkwam. De Venlonaar bleef koel en zette de gelijkmaker op het scorebord: 1-1.

Binnen een kwartier na rusten volgden er vier kansen. Eerst ging de kopbal van Paulissen over het doel van Kortsmit, terwijl Deckers vervolgens aan de andere kant Verhaar knap van het scoren wist te houden door zijn inzet van dichtbij te keren. De derde kans was voor Sparta-aanvaller Loris Brogno die eveneens Deckers als winnaar uit de strijd zag komen. Het schot van Paulissen vier minuten later ging via zijn via Kortsmit en de lat over.

Aan de andere kant verliet Brogno het veld voor Finn Stokkesr die het naliet om snel de 3-1 te maken. De invaller kwam vanaf links vrij voor Deckers, maar schoot de bal over. Even later maakte Stokkers zijn fout goed door de assist te geven op Verhaar, 3-1, waarmee de wedstrijd beslist werd.

Bron: 1Limburg Sportnieuws