Twitter leeft mee met noodlijdend Fortuna

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

In aanloop naar misschien wel het laatste duel in het profvoetbal, krijgt Fortuna Sittard steun uit onverwachte hoek. Zo wenst de supportersclub van Sparta Rotterdam de Sittardenaren veel succes voor het duel vrijdagavond tegen FC Oss.

Ook fans van FC Utrecht spreken op Twitter hun steun uit.

Dinsdag moet de club 9 ton bij elkaar hebben om de proflicentie van de KNVB te behouden. Dat is een helse klus voor de oudste profclub van Nederland. Fortuna-directeur Joppe Sangen toont zich bij L1 strijdlustig: “We zijn ermee begonnen, en daar gaan we niet meer stoppen.”

Supporters houden in en rond het stadion verschillende inzamelacties om de benodigde euro’s bij elkaar te harken. Zo doneert bijvoorbeeld steward Maurice Waalboer zijn vergoeding aan de club.

Ook verschillende oud-spelers tonen hun betrokkenheid. Ex-international Kevin Hofland plaatste deze week een open brief om iedereen met een Fortuna-hart op te roepen om de club te redden. 

 

Op Twitter steekt ook oud-speler John Linford Fortuna een hart onder de riem.

Niet iedereen heeft vertrouwen in het reddingsplan. Voetbalprominent Johan Derksen ziet namelijk geen toekomst meer voor Fortuna.

 

Dinsdag zal bij de KNVB blijken of de club op haar hand heeft.

Bron: 1Limburg Sportnieuws

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category