Vice-decaan Universiteit Maastricht 26-01-2024

 1. Vice-decaan Universiteit Maastricht 26-01-2024

Werken in Limburg

 

Introductie vacature 

Vice-decaan Faculty of Science and Engineering (FSE)


Functieomschrijving
Als vice-decaan word je een integraal lid van ons faculteitsbestuur, dat functioneert als een atypisch bestuur en de faculteit ondernemend en resultaatgericht leidt. Je portefeuille richt zich bij voorkeur op onderzoek en onderwijs binnen het domein van de Engineering. Deze rol vereist moed, passie en onbaatzuchtige vastberadenheid om niet alleen impact in de regio te creëren, maar ook om excellent wetenschappelijk onderzoek te bevorderen. Je bent niet gevoelig voor hiërarchie en bezit strategisch financieel inzicht op hoog niveau. Je leiderschap is gebaseerd op gedrevenheid, kennis en bevlogenheid. Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en Engels.

Functie-eisen

 • Je hebt een achtergrond en affiniteit met het domein van Engineering en begrijpt de uitdagingen en kansen in dit vakgebied.
 • Je beschikt over een PhD in de bèta-techniek.
 • Je hebt internationale werkervaring.
 • Je hebt de ervaring en achtergrond voor een aanstelling als hoogleraar 1 met bijbehorende kennis in onderwijs en onderzoek.
 • Je woont in de regio Limburg of bent bereid hierheen te verhuizen.
 • Je bent moedig en bereid om onconventionele routes te verkennen en nieuwe ideeën te omarmen.
 • Je hebt een diepgewortelde passie en drive om impact te maken, zowel binnen als buiten de academische wereld.
 • Je deelt ons enthousiasme voor het bevorderen van de regionale ontwikkeling en bent toegewijd aan het vergroten van onze maatschappelijke relevantie.
 • Je begrijpt de synergie tussen onderzoek en onderwijs en streeft naar excellentie in de beide domeinen.

Wat biedt de UM?

Als Vice-decaanbij deFaculty of Science and Engineeringkom je in dienst bij de meest internationale universiteit van Nederland in het prachtige Maastricht. Verder bieden wij je:

 • Goede arbeidsvoorwaarden. De functie is ingeschaald in schaal Hgl 1 conform UFO-profiel Hoogleraar 1 met bijbehorende salarisinschaling op basis van ervaring tussen € 7.405,- en € 11.686,- bruto per maand (op basis van een fulltime dienstverband van 38 uur per week). In aanvulling op het maandsalaris zijn een 8,0% vakantie-uitkering en een 8,3% eindejaarsuitkering van toepassing.
 • Een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd bij de Universiteit Maastricht met een omvang van 1.0 FTE.
 • Bij de Universiteit Maastricht staat het welzijn van onze medewerkers hoog in het vaandel, zo hanteren we flexibele werktijden en de mogelijkheid om deels vanuit huis te werken indien de aard van je functie dit toelaat. Hiervoor ontvang je maandelijks een thuiswerk- en internetvergoeding. Kom je fulltime bij ons werken, dan heb je jaarlijks recht op 29 vakantiedagen en 4 extra feestdagen, te weten carnavals maandag, -dinsdag, Goede Vrijdag en Bevrijdingsdag. Maak je gebruik van de mogelijkheid om compensatie-uren op te bouwen, dan komen hier nog eens 12 dagen bij. Daarnaast kun jij jouw arbeidsvoorwaarden personaliseren aan de hand van een cao-keuzemodel.
 • Als Universiteit Maastricht hebben we diverse andere mooie secundaire arbeidsvoorwaarden, hierbij kun je denken aan een goede pensioenregeling bij het ABP en kun je als UM-medewerker meedoen aan bedrijfsfitness en gebruik maken van het zeer uitgebreide sportaanbod dat wij ook aan onze studenten aanbieden.
 • Tot slot maar zeker niet onbelangrijk de ruimte en faciliteiten om jezelf te ontwikkelen: persoonlijk en in jouw vakgebied. Dit faciliteren we door het bieden van een ruim opleidingsaanbod en ondersteunen we door diverse breed gedragen initiatieven zoals 'erkennen en waarderen'.

De arbeidsvoorwaarden van de Universiteit Maastricht zijn grotendeels vastgelegd in de CAO Nederlandse Universiteiten. Daarnaast gelden lokale bepalingen, specifiek voor de UM. Voor meer informatie klik hier .

Waarom werken aan de Universiteit Maastricht?

Aan de Universiteit Maastricht (UM) draait alles om de toekomst. Die van onze studenten omdat we ze een stevige, brede basis geven voor de rest van hun leven. En die van ons allemaal door ons onderzoek naar oplossingen voor vraagstukken in de hele wereld. Met onze zes faculteiten zorgen we voor een veelomvattend aanbod aan onderwijs en onderzoek.

In ons onderwijs werken we met de methode Probleemgestuurd Onderwijs (PGO). Dit betekent dat onze studenten in kleine groepen zélf op zoek gaan naar oplossingen voor problemen en vraagstukken. Ze discussiëren samen, trekken conclusies, formuleren een antwoord en presenteren dat aan de hele groep. Zo doen ze belangrijke vaardigheden op voor hun hele loopbaan.

De UM heeft op dit moment meer dan 22.300 studenten en ruim 5.000 medewerkers uit alle windstreken. Dat zorgt voor een inspirerende en bruisende internationale gemeenschap.

Spreekt deze internationale omgeving waarin de wetenschap centraal staat jou aan? En wil jij hier vanuit een wetenschappelijke of juist staffunctie een steentje aan bijdragen? Dan ben jij met jouw unieke bijdrage van harte welkom! Want als jonge Europese Universiteit van Maastricht bieden we perspectief dat we vertalen naar jouw talent. Je bent waardevol voor onze universiteit en de maatschappij en we inspireren je om met trots en plezier samen te groeien.

Faculty of Science and Engineering
Als faculteit bevinden we ons in een opwindende groeifase, met een duidelijke focus op ontwikkeling en vooruitgang. Momenteel bestaat onze faculteit uit bijna 3700 studenten en 400 medewerkers, maar we streven ernaar om binnen de komende 5 jaar misschien nog wel te verdubbelen in omvang. Onze groei is snel, we waren een startup en groeien nu door naar een scale-up onder de faculteiten in Maastricht. De grotere omvang vraagt om een meer systematische aanpak van ontwikkelingen en bedrijfsvoering. Dit gaan we doen zonder verstrikt te raken in bureaucratie. Als onderdeel van de Universiteit Maastricht en verbonden aan de Brightlands campussen en de regionale en mondiale transities die ze trachten te versnellen, hechten we evenveel belang aan regionale en maatschappelijke impact als aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek.

Nieuwsgierig?

Als vice-decaan van de Faculty of Science and Engineering krijgt u de kans om deel uit te maken van ons boeiende groeiverhaal en bij te dragen aan de transformatie van onze faculteit.

Neem dan gerust contact op met via voor meer informatie.

Of ben je al overtuigd en word jij onze nieuwe Vice-decaan? Solliciteer dan nu op deze functie.

Universiteit Maastricht zet zich in voor het bevorderen en behouden van een diverse en inclusieve gemeenschap. Wij geloven dat diversiteit in onze medewerkers- en studentenpopulatie bijdraagt aan de kwaliteit van onderzoek en onderwijs aan de UM. Dit willen we mogelijk maken door middel van inclusief beleid en innovatieve projecten in samenwerking met studenten en medewerkers. We moedigen je aan om voor deze functie te solliciteren.

Vacature eisen

Unknown

 

FunctietitelDecaan
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)38 – 38
ContactgegevensUnknown , Unknown Unknown
Type contractVast
BrancheOnderwijs/Opleiding
LocatieMaastricht, Limburg,Nederland
Soliciteer directhttps://vacancies.maastrichtuniversity.nl/job/Maastricht-Vice-decaan-Faculty-of-Science-and-Engineering-%28FSE%29/783605702/

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Limburglokaal.com

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Limburg en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.