Wanvertoning Fortuna bij Achilles’29

De twee afgelaste wedstrijden maakten het devies voor deze voetbalweek kraakhelder: zes punten uit de twee inhaalpotten zouden Fortuna zowaar weer helemaal terugbrengen in de race om play offs. Een wonderlijk gegeven gezien de belabberde eerste competitiehelft en de weinig imponerende manier van spelen tot dusver.

Eerste horde in die -week was Achilles’29. Op papier een ploeg die te kloppen is, in de praktijk een elftal dat Fortuna te machtig bleek. De Gelderlanders zetten de Sittardenaren voor de winterstop al twee maal op pijnlijke wijze te kijk.

Eerst door in de competitie een 2-0 achterstand te transformeren in een 2-4 zege, een paar weken later door Fortuna in de verlenging uit de KNVB Beker te kegelen. Maandagavond werd aan die treurmars een nieuw hoofdstuk toegevoegd. Limburger Freek Thoone zette Achilles na rust op voorsprong, waarna Thijs Hendriks voor de 2-0 tekende. Vijf minuten voor tijd scoorde Mischa Boelens op aangeven van Thoone de laatste treffer.

Het seizoen van Fortuna lijkt al halverwege het seizoen uit te gaan als een nachtkaars.

Bron: 1Limburg Sportnieuws