Wout Poels wint Ronde van Valencia

Hij finishte de etappe over 120 kilometer – met start en finish in Valencia – keurig in het peloton, dat luttele seconden na de Belgische etappewinnaar Stijn Vandenbergh over de finish in Valencia kwam.

De renner van Team Sky won in totaal twee etappes in de Ronde van Valencia. De basis voor zijn eindzege legde Poels al in de openingstijdrit. Tot ieders verbazing zette hij daar de snelste tijd neer. Zaterdag maakte hij vervolgens indruk tijdens de steile klim naar de finish in Xorret de Cati. Hij pareerde op de slotklim aanvallen van coureurs van Astana en reed daarna solo naar de streep.

Naast de eindoverwinning won Wout Poels ook het bergklassement, het puntenklassement en het combinatieklassement. De Blitterswijcker is de tweede Nederlandse winnaar van de Ronde van Valencia. In 1990 haalde Tom Cordes de eindzege binnen.

Bron: 1Limburg Sportnieuws