Bedrijfscontroller WML 27-01-2024

 1. Bedrijfscontroller WML 27-01-2024

Werken in Limburg

 

Introductie vacature 

Bedrijfscontroller

Ben jij een breder kijkende bedrijfscontroller die meer ziet dan alleen cijfers? Als bedrijfscontroller bij WML ben je het aanspreekpunt, raadgever en sparringpartner op bedrijfskundig en -economisch gebied. Deze functie is gepositioneerd binnen de stafdienst Bedrijfscontrol, een ambitieus team bestaande uit 3 gedreven professionals. We zoeken bij voorkeur een ervaren bedrijfscontroller. Ben jij dit en zoek je meer uitdaging en verantwoordelijkheden? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren op deze functie!

Goed geregeld

 • Het betreft een arbeidsovereenkomst bij WML voor 32 tot 40 uur per week
 • Naast het salaris ontvang je een individueel Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (FAB) van in totaal 23,13% van je salaris
 • Deze functie is ingeschaald volgens de WWb cao in K/11 met een max van € 5.754 bruto per maand
 • Naast een persoonlijk ontwikkel- en opleidingsbudget, bieden we ook uitstekende aanvullende bedrijfsregelingen en collectieve regelingen

Bij WML halen we het beste in Limburg naar boven. Dag in dag uit, 24 uur per dag, zorgen we voor fris, helder en betrouwbaar drinkwater voor alle Limburgers. Dat doen we met een team van zo'n vierhonderd watermakers, die met passie en vakmanschap iedere dag het beste in zichzelf naar boven halen. En in elkaar. Onze uitdaging ligt in het garanderen van de drinkwaterkwaliteit en -levering voor alle Limburgers, ook in de toekomst. Om dat te bereiken, investeren we in behoud en ontwikkeling van de kennis van onze medewerkers. Aangezien dit een traject van jaren is, bieden we onze medewerkers veel ontwikkelmogelijkheden en uitgebreid pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden.

Dit ga je doen

Als bedrijfscontroller vervul je een gevraagde en ongevraagde adviesrol, waarbij je afwijkingen signaleert en anderen hierop aanspreekt. Met scherpe analyses, rapportages, adviezen en op maat gemaakte managementinformatie zorg je ervoor dat de directie en het management weloverwogen strategische en tactische besluiten kunnen nemen voor WML. Je bewaakt hierbij het bedrijfsbelang, waarbij het vaststellen van kaders voor de bedrijfsvoering en financiën een essentieel onderdeel vormt. Daarnaast houd je toezicht op de uitvoering van bedrijfsplannen en projecten, waarover je rapporteert en adviseert aan het betreffende management. Dit alles met als uiteindelijk doel een optimaal financieel en operationeel resultaat te behalen voor zowel WML als de Limburgse drinkwatervoorziening.

De stafdienst Bedrijfscontrol speelt een cruciale rol door op verschillende onderwerpen het management, de Raad van Commissarissen (RvC), en de Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) te rapporteren en te adviseren. Daarnaast legt Bedrijfscontrol verantwoording af aan externe toezichthouders. Tijdens je werkzaamheden werk je nauw samen met onder andere de financieel analisten.

Taken:

 • Als bedrijfscontroller ben jij verantwoordelijk voor het coördineren van de planning & control cyclus bij WML. Hierbij stel je richtlijnen op en bewaak je deze nauwlettend. Je beoordeelt projectplannen en -portfolio's, identificeert afwijkingen en legt verbanden met de vastgestelde richtlijnen en strategische doelen van WML.
 • Risico's voor de bedrijfsvoering van WML worden door jou geïdentificeerd en geanalyseerd. Je ontwikkelt scenario's, beheersmaatregelen en normenkaders om deze risico's effectief te beheren. Daarnaast draag je de verantwoordelijkheid voor het opstellen van auditplannen en controleprogramma's. Je voert interne operationele en financiële analyses en audits uit om processen te waarborgen en te monitoren, met een focus op naleving van de vastgestelde richtlijnen, procedures en methoden binnen WML. Hierbij hanteer je een evaluatief en lerend perspectief.
 • Binnen de organisatie lever je een bijdrage aan het opstellen van (strategische) doelstellingen door deze te toetsen aan externe ontwikkelingen. Deze doelen vertaal je naar duidelijke prestatie-indicatoren. Je stimuleert procesgericht en bedrijfsmatig denken en adviseert het management over mogelijke verbeteringen.
 • Je bent nauw betrokken bij de implementatie van diverse duurzaamheidswetgevingen, waaronder CSRD en Taxonomie. Het bijhouden van vaktechnische kennis en relevante ontwikkelingen is een integraal onderdeel van je rol. Je deelt deze kennis binnen WML en zorgt voor praktische toepassingen.
 • Naast je werkzaamheden als bedrijfscontroller in de stafdienst Bedrijfscontrol, vervul je ook de rol van business partner voor een van de sectoren binnen WML. In deze rol toetst de bedrijfscontroller vanuit concernniveau of activiteiten en initiatieven passen binnen de strategische doelen en geldende richtlijnen.
 • Voor inhoudelijke vragen kun je contact opnemen met Denise Walboomers, Concerncontroller, via e-mail of op telefoonnummer .
 • Voor procedurele en arbeidsvoorwaardelijke vragen kun je contact opnemen met , via e-mail of op telefoonnummer .Bij onze selectieprocedure hoort een pre-employmentscreening. Dit doen we om de veiligheid van ons drinkwater optimaal te bewaken.

Pluspunten van deze functie

 • Salaris maximaal € 5.754 bruto per maand (indeling in K/11, WWb CAO)
 • Individueel Flexibel Arbeidsvoorwaarden Budget (FAB) van in totaal 23,13% van je salaris. Hiermee kan jij de keuzes maken die bij jou passen en een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • De standplaats voor deze functie is Maastricht (hoofdkantoor), waarbij deels thuiswerken mogelijk is.

Jouw profiel

Jij bent een nieuwsgierige en analytisch sterke professional die in staat is hoofdzaken van details te onderscheiden, waardoor je snel inzicht en helderheid creëert. Je verliest je niet in details, maar hebt het vermogen om vanuit analyses een helicopterview aan te nemen, waarbij je op concernniveau belangrijke aandachtspunten en adviezen voor het management kunt definiëren. Met een proactieve houding ga je uitdagingen aan en ben je bedreven in het omgaan met complexe dossiers. Het schakelen tussen meerdere taken gaat je natuurlijk af, en je ziet kansen in ongeplande activiteiten. Samenwerken zit in je DNA, en je bouwt constructieve en duurzame relaties op met collega's. Je integriteit, stressbestendigheid, nauwkeurigheid en zelfstandigheid maken jou een betrouwbare professional. In het uitgebreide werkveld behoud je overzicht en voldoe je aan strakke planningen. Je hebt uitgebreide ervaring met Excel (spreadsheets) en bij voorkeur met BI-tools zoals MS Power BI, SAP, en GRC-software. Met een afgeronde, academische of masteropleiding (bij voorkeur in Bedrijfseconomie, Bedrijfskunde, Controlling, of Accountancy) en minimaal 5 jaar werkervaring toon je je expertise aan.

Vacature eisen

Unknown

 

FunctietitelBusiness Controller
Indicatie salaris (min – max]5754 – 5754
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)32 – 40
ContactgegevensUnknown , Unknown Unknown
Type contractVast
BrancheEnergie/Gas/Water
LocatieMaastricht, Limburg,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijwml.nl/vacatures/bedrijfscontroller

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Limburglokaal.com

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Limburg en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.