Fiscalist Belastingdienst 26-01-2024

 1. Fiscalist Belastingdienst 26-01-2024

Werken in Limburg

 

Introductie vacature 

Fiscalist Vennootschapsbelasting Maastricht

 • Reageer t/m 13 februari 2024

Veelzijdig, afwisselend en uitdagend, dat is jouw werk als fiscalist vennootschapsbelasting binnen de Belastingdienst vanuit kantoor Maastricht. Je bent fiscaaltechnisch deskundig op het gebied van vennootschapsbelasting. Een adviseur en vraagbaak voor je collega's. De oren en ogen voor de vaktechnisch coördinator. Als fiscalist vennootschapsbelasting bij de Belastingdienst ben jij het allemaal. Ondernemers in Nederland verder helpen bij hun belastingzaken. Voor ons kantoor in Maastricht zijn we op zoek naar een collega met minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Kom jij ons kantoor in Maastricht versterken?

 • Master-doctoraal
 • 32-36 uur
 • Fiscaal
 • € 3.662,- / € 7.094,- bruto p.m.
 • Maastricht

 • Reageer t/m 13 februari 2024

Dit doe je bij de Belastingdienst

In jouw rol van fiscaal specialist vennootschapsbelasting behandel je (zeer) complexe dossiers en bezwaar- en verzoekschriften en heb je vooroverleg hierover. Ook voer je beroepsprocedures op het gebied van de vennootschapsbelasting. Daarnaast adviseer je over fiscaaltechnische aspecten en over casuïstiek bij bezwaren en beroepen. In deze veelzijdige functie begeleid je ook (nieuwe) medewerkers. Je hebt er zichtbaar plezier in om kennis over te dragen en bent dan ook een belangrijk aanspreekpunt voor collega's met vragen op het gebied van de vennootschapsbelasting. Jouw uitstekende kennis en kunde op dit gebied komen geheel tot zijn recht in jouw zowel gevraagde als ongevraagde adviezen. Ook ben je in staat om een onafhankelijk standpunt in te nemen, waarbij je uiteraard oog hebt voor de andere vakgebieden. Zo wordt jouw uitstekende inhoudelijke kennis volledig benut en ben jij als fiscaal specialist de 'ogen en oren' van de vaktechnisch coördinator vennootschapsbelasting.

Een bijzondere baan, omdat...

 • Je volop bijdraagt aan een belangrijk doel van de Belastingdienst: de bevordering van de compliance van burgers en bedrijven, op basis van transparantie, samenwerking en vertrouwen. Met jouw communicatieve vaardigheden, persoonlijke drijfveren en overtuigingen speel jij hierin een rol van betekenis.
 • Je de kans krijgt om samen te werken met diverse in- en externe partijen, waardoor je een interessant netwerk opbouwt.
 • Persoonlijke ontwikkeling centraal staat; je krijgt alle ruimte om je te blijven ontwikkelen, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak.

"Als fiscalist (vennootschapsbelasting) ben je niet alleen fiscaal sterk maar durf je jezelf en anderen ook een spiegel voor te houden. Complexe dossiers zullen hun weg naar je bureau vinden. Niet alleen als behandelaar maar ook juist als een collega iemand zoekt om mee te klankborden.
daardoor niet alleen op de hoogte moet zijn van de laatste ontwikkelingen maar ook ziet wat er (onderliggend) speelt in je directe omgeving, zorgt voor een uitdagende mix/diversiteit waarbij geen dag hetzelfde is."

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt een aantoonbaar wo-werk- en denkniveau op het gebied van fiscaal recht / fiscale economie.
 • Je hebt minimaal 5 jaar recente en relevante werkervaring als allround of VPB-fiscalist. Affiniteit met MKB is een pré.
 • Je hebt uitstekende en actuele kennis van vennootschapsbelasting op het gevraagde niveau.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardighedenJe houdt je graag op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving.

 • De directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen verschillende zaken die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. Dit zijn 1,6 miljoen ondernemers, 300.000 stichtingen en verenigingen en de groeiende groep van 1,2 miljoen particulieren (bijvoorbeeld zonnepaneelhouders). De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft op de volgende manieren invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst:

  • Snelle, betrouwbare en zorgvuldige behandeling
  • Deskundige en persoonlijke ondersteuning
  • Effectief toezicht en fraudebestrijding
  • Wendbare en toekomstbestendige organisatie

  De directie MKB streeft ernaar dat bedrijven bereid zijn uit zichzelf fiscale regels na te leven, zonder dwingende acties van de Belastingdienst. De directie MKB is binnen de Belastingdienst verantwoordelijk voor de uitvoering van de integrale overheidssamenwerking, met o.a. gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie. Daarnaast voert de directie werkzaamheden uit voor de gehele Belastingdienst, bijvoorbeeld op het gebied van deurwaarderij en waardeonderzoek. Ook het toezicht door middel van controle op de belangrijkste belastingwetten en processen, zoals de Inkomensheffing (winst en niet-winst), Loonheffing, Omzetbelasting en Vennootschapsbelasting. Daarnaast is de invordering van verschuldigde belastingen een belangrijk onderdeel van het werk.

  Er werken ongeveer 7.000 medewerkers binnen de directie MKB. Zij werken vanuit 20 locaties in het land.

 • Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl

 • We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Op 1 maart vinden de selectiegesprekken plaats.
  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren.

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

Neem contact op met Linda Dijkema

 • Contact via Whatsapp:

Neem contact op met - Lommen

 • Contact via Whatsapp:

 • Schaal 11, schaal 12, schaal 13

 • Inschaling vindt plaats in de bij de functie behorende salarisschaal. Bij het ontbreken van relevante kennis en ervaring kan tijdelijk een lagere salarisschaal worden toegepast.

 • Bepaalde tijd, voorafgaand aan onbepaalde tijd

 • Minimum aantal uren per week

 • Maximum aantal uren per week

 • Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Vacature eisen

Unknown

 

FunctietitelBelastingadviseur
Indicatie salaris (min – max]3662 – 7094
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)32 – 36
ContactgegevensUnknown , Unknown Unknown
Type contractVast
BrancheBeveiliging/Bewaking
LocatieMaastricht, Limburg,Nederland
Soliciteer directhttps://werken.belastingdienst.nl/vacatures/fiscalist-vennootschapsbelasting-maastricht-e2548

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Limburglokaal.com

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Limburg en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.