Heffingsmedewerker Belastingdienst 26-01-2024

 1. Heffingsmedewerker Belastingdienst 26-01-2024

Werken in Limburg

 

Introductie vacature 

Veelzijdig, afwisselend en uitdagend, dat is jouw werk als specialist vennootschapsbelasting binnen de Belastingdienst vanuit kantoor Maastricht. Je komt als heffingsmedewerker voor het Midden-en kleinbedrijf (mkb) met verschillende soorten bedrijven en adviseurs of klanten in contact. Voor ons kantoor in Maastricht zijn we op zoek naar een collega met minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

 • Bachelor-hbo
 • 32-36 uur
 • Fiscaal
 • € 3.091,- / € 5.586,- bruto p.m.
 • Maastricht

 • Reageer t/m 13 februari 2024

Dit doe je bij de Belastingdienst

Jij bent verantwoordelijk voor het juist en volledig behandelen van
aangiften binnen de fiscale wet- en regelgeving. Je voert je werkzaamheden uit in teams voor één of meer verschillende belastingmiddelen en samen werken jullie intensief aan een juiste fiscale behandeling van ondernemingen. Daarbij voer je toezicht uit op aangiften en behandel je verzoekschriften of verzoeken tot vooroverleg en bezwaarschriften. Dat doe je voor het middel vennootschapsbelasting.
Uiteraard ga je daar met ondernemers en hun adviseurs over in gesprek. Je behandelt bezwaren naar aanleiding van correcties in de aanslagregeling, bijvoorbeeld op basis van de uitkomst van een boekenonderzoek, die door een adviseur of klant zijn ingediend. Ook behandel je verzoeken tot bijvoorbeeld het aangaan van een fiscale eenheid of een fusie- of splitsingsverzoek en treed je in overleg met de ondernemers en hun adviseurs als zij een verzoek indienen tot vooroverleg over een specifiek fiscaal onderwerp. Dan volgt een standpuntbepaling door de Belastingdienst waar jij in samenwerking met collega's, vaktechnisch adviseurs en de vaktechnisch coördinator invulling aan kunt geven.

Een bijzondere baan, omdat...

 • je met jouw baan de kern van de werkzaamheden van de Belastingdienst raakt: de aangifte op juistheid controleren;
 • je alle ruimte krijgt om je te blijven ontwikkelen, zowel op vakinhoudelijk als persoonlijk vlak en zo ook bijdraagt aan de Belastingdienst van de toekomst;
 • je veel samenwerkt met je collega's en het mkb.

"Veelzijdig, afwisselend en uitdagend, dat is jouw werk als toekomstig heffingsmedewerker MKB binnen de Belastingdienst. Als heffingsmedewerker kom je met verschillende soorten bedrijven en adviseurs of klanten in contact en overleg je regelmatig met deze partijen. Geloofwaardig, verantwoordelijk en zorgvuldig. Dat zijn de basiswaarden van de Belastingdienst die jij als medewerker uitdraagt. Je hebt een afwisselende baan, vandaag een vooroverleggesprek met een adviseur en morgen heb je een hoorgesprek met een klant in je agenda of werk je aan een vragenbrief met betrekking tot een post in de aanslagregeling."JorisJoris, specialist vennootschapsbelasting bij de Belastingdienst.

Wanneer past deze baan bij je?

 • Je hebt aantoonbaar hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt actuele kennis van de vennootschapsbelasting.
 • Je hebt minimaal 3 jaar recente en relevante werkervaring in de vennootschapsbelasting. Affiniteit met MKB is een pré.
 • Je kunt goed samenwerken.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardighedenJe houdt je graag op de hoogte van relevante ontwikkelingen in de fiscale wet- en regelgeving.

 • De directie Midden- en Kleinbedrijf (MKB) is verantwoordelijk voor de fiscale behandeling van circa 3,1 miljoen verschillende zaken die vallen onder de noemer midden- en kleinbedrijf. Dit zijn 1,6 miljoen ondernemers, 300.000 stichtingen en verenigingen en de groeiende groep van 1,2 miljoen particulieren (bijvoorbeeld zonnepaneelhouders). De directie MKB levert een bijdrage aan de missie van de Belastingdienst en geeft op de volgende manieren invulling aan de uitvoerings- en toezichtstrategie van de Belastingdienst:

  • Snelle, betrouwbare en zorgvuldige behandeling
  • Deskundige en persoonlijke ondersteuning
  • Effectief toezicht en fraudebestrijding
  • Wendbare en toekomstbestendige organisatie

  De directie MKB streeft ernaar dat bedrijven bereid zijn uit zichzelf fiscale regels na te leven, zonder dwingende acties van de Belastingdienst. De directie MKB is binnen de Belastingdienst verantwoordelijk voor de uitvoering van de integrale overheidssamenwerking, met o.a. gemeenten, het Openbaar Ministerie en de politie. Daarnaast voert de directie werkzaamheden uit voor de gehele Belastingdienst, bijvoorbeeld op het gebied van deurwaarderij en waardeonderzoek. Ook het toezicht door middel van controle op de belangrijkste belastingwetten en processen, zoals de Inkomensheffing (winst en niet-winst), Loonheffing, Omzetbelasting en Vennootschapsbelasting. Daarnaast is de invordering van verschuldigde belastingen een belangrijk onderdeel van het werk.

  Er werken ongeveer 7.000 medewerkers binnen de directie MKB. Zij werken vanuit 20 locaties in het land.

 • Bij de Belastingdienst werken ongeveer 25.000 mensen verspreid over het hele land aan een financieel gezond Nederland. Dit doen we door eerlijk en zorgvuldig belastingen en premies volksverzekeringen te heffen, te innen en te controleren en fraude op te sporen. De Belastingdienst maakt het burgers en bedrijven zo gemakkelijk mogelijk om verplichtingen na te kunnen komen en gebruik te kunnen maken van rechten. Dat gebeurt met passende dienstverlening, door massale processen juist en tijdig uit te voeren én door adequaat toezicht uit te oefenen. De Belastingdienst is sterk in ontwikkeling en heeft de ambitie om de beste Belastingdienst voor Nederland te zijn met focus op fiscale taken en vakmanschap. Lees meer over de Belastingdienst op: https://over-ons.belastingdienst.nl

 • We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Neem in de bestandsnaam jouw voor- en achternaam op. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

  Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:
  • Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.
  • Daarna wordt beoordeeld of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.
  • Op 1 maart vinden de selectiegesprekken plaats.
  Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

  De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde kennis en werkervaring als op het opleidingsniveau. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

  De Belastingdienst zet zich in voor de banenafspraak: zoveel mogelijk banen realiseren voor mensen met een arbeidsbeperking. Val jij in deze doelgroep? Wij zullen je ondersteunen zodat je optimaal kunt functioneren, en daarmee jouw bijdrage aan Nederland kunt leveren. Of het nu gaat om aanpassingen op je werkplek, bepaalde voorzieningen in het vervoer of bijvoorbeeld vergoedingen van het UWV: samen met jou, je leidinggevende én een jobcoach gaan wij kijken naar jouw kwaliteiten en mogelijkheden om een passend werkpakket uit te voeren. Wil jij weten of je hierbij hoort en wat dit exact betekent voor jou? Lees hier meer.

  Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

  Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Solliciteren is mogelijk tot aan de deadline die in de vacaturetekst genoemd wordt. We beoordelen je cv en motivatiebrief op de genoemde functie-eisen.

We nodigen je per telefoon of e-mail uit voor een sollicitatiegesprek, waarin een selectiecommissie je beoordeelt op de competenties van de functie aan de hand van een competentiegericht gesprek.

Een assessment kan deel uitmaken van de procedure. In dat geval word je telefonisch of per e-mail hiervoor uitgenodigd.

Neem contact op met Linda Dijkema

 • Contact via Whatsapp:

Neem contact op met - Lommen

 • Contact via Whatsapp:

 • Reageer t/m 13 februari 2024

 • Schaal 10, schaal 11, schaal 9

 • Inschaling vindt plaats in de bij de functie behorende salarisschaal. Bij het ontbreken van relevante kennis en ervaring kan tijdelijk een lagere salarisschaal worden toegepast.

 • Bepaalde tijd, voorafgaand aan onbepaalde tijd

 • Minimum aantal uren per week

 • Maximum aantal uren per week

 • Overige arbeidsvoorwaarden

  Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je IKB-budget te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je IKB-budget deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur.De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer.Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Vacature eisen

Unknown

 

FunctietitelBelastingadviseur
Indicatie salaris (min – max]3091 – 5586
OpleidingsniveauHBO
Aantal uren (min – max)32 – 36
ContactgegevensUnknown , Unknown Unknown
Type contractVast
BrancheBeveiliging/Bewaking
LocatieMaastricht, Limburg,Nederland
Soliciteer directhttps://werken.belastingdienst.nl/vacatures/specialist-vennootschapsbelasting-maastricht-e2331

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Limburglokaal.com

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Limburg en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.