Klinisch Fysicus Maastricht UMC-Holding 25-01-2024

 1. Klinisch Fysicus Maastricht UMC-Holding 25-01-2024

Werken in Limburg

 

Introductie vacature 

Klinisch Fysicus

Vacature

Klinische fysica binnen de afdeling Beeldvorming van het Maastricht UMC+ heeft als voornaamste focus de beeldvormende apparatuur. We hebben een duidelijke rol in de levenscyclus van medische apparatuur en software, stralingshygiëne, medisch-technologische innovatie, bouwprojecten, onderwijs en wetenschappelijk onderzoek. Daarnaast werken we organisatiebreed op het gebied van MDR en stralingshygiëne.
De komende jaren staan er in het MUMC+ een aantal grote verbouwingsprojecten op de planning. Denk hierbij aan:

 • Beddenhuis (alle afdelingen waar patiënten liggen opgenomen)
 • Intensive Care, NICU, PICU
 • Apparatuur: integraal beleid op het gebied van bv bewaking & monitoring, beademing
 • MDR, wet/regelgeving, efficiëntie
 • Ziekenhuis van de toekomst inrichten
We zijn op zoek naar uitbreiding van onze vakgroep met het doel om hierin een belangrijke rol te spelen. Binnen deze projecten wordt de klinisch fysicus het aanspreekpunt voor de medische technologie en coördineert deze de implementatie van nieuwe en innovatieve technologie. Dit in nauwe samenwerking met gebruikers, technici en collega klinisch fysici.
Afhankelijk van de expertise van jou als nieuwe collega kijken we samen naar de beste taakverdeling binnen de groep.

Wat vragen wij van jou?

We zijn op zoek naar een klinisch fysicus die binnen ons team past en gedreven en enthousiast is over nieuwe technologische innovaties. Je voldoet hierbij aan het volgende profiel:

 • Een registratie als klinisch fysicus bij de NVKF; bij voorkeur voor het subspecialisme Algemene Klinische Fysica of Radiologie Nucleaire Geneeskunde
 • Inhoudelijk kennis van apparatuur op de verschillende afdelingen
 • Ervaring met organisatiebrede projecten is een pré
 • Communicatief vaardig en beschikken over organisatiesensitiviteit
 • Proactief werken
 • Werkervaring als klinisch fysicus is een pré, maar niet noodzakelijk
 • Motivatie om te participeren in de opleiding van klinisch fysici
 • Wetenschappelijke belangstelling / affiniteit met wetenschappelijk onderzoek
 • Oog voor duurzaamheid
Voor deze functie geldt dat je voor aanvang van het dienstverband een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) moet kunnen overhandigen.

Onze vakgroep Klinische Fysica bestaat uit 6 klinisch fysici: Walter Backes, May Dela Haije-Wong, Cécile Jeukens, Eline Kooi, Roald Schnerr en Roel Wierts, en 2 AIOS: Evie Hoeijmakers en Sam Springer. Binnen onze groep heeft iedereen zijn eigen aandachtsgebied op het gebied van zorg, onderzoek en innovatie, en opleiding en onderwijs. Hiermee kunnen we optimale klinische fysische ondersteuning geven op al deze gebieden. Daarnaast zijn er ruime mogelijkheden om verbredende of verdiepende interesses uit te bouwen.
We zijn als groep integraal onderdeel van de afdeling Beeldvorming en daarmee het klinische proces. Op onze afdeling vinden alle toepassingen van medische beeldvorming in de patiëntenzorg (diagnostiek en therapie) plaats en tevens klinisch wetenschappelijk onderzoek. Onze afdeling beschikt over de meest moderne beeldvormende apparatuur (CT, radiografie, interventiesystemen, (hoog-veld) MRI, SPECT-CT, PET-CT, PET-MRI, echografie, etc), een dosimetriecentrum, een radionuclidelaboratorium. We werken nauw samen met de afdeling Medische Instrumentatie & Informatie Technologie ten aanzien van apparatuur en kwaliteitszorg. Beeldvorming wordt gezien als een onmisbaar speerpunt van het Maastricht UMC+.

Het betreft een arbeidsovereenkomst van 1 jaar voor gemiddeld 36 uur per week conform artikel 2.4.2 Cao umc, zijnde een tijdelijk contract vooruitlopend op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd als bedoeld in lid 3 van artikel 2.3 Cao umc.


Wat bieden wij?

De Cao universitair medische centra (umc) is op deze functie van toepassing.
Wij bieden je:

 • Eindejaarsuitkering van 8,3% van je bruto jaarsalaris;
 • Goede pensioenvoorziening bij het ABP;
 • Mogelijkheid om je collectief te verzekeren voor o.a. ziektekosten (umc) en arbeidsongeschiktheid (Loyalis);
 • Cao à la Carte, waaronder bijvoorbeeld een fietsregeling en fitnessabonnement;
 • Diverse incompany trainingen en mogelijkheid tot ontwikkeling via e-learning methodiek.

Afhankelijk van opleiding en ervaring zal er een passend salarisaanbod worden gedaan conform de Cao umc.

Voor meer informatie over de functie, de sollicitatieprocedure of overige vragen kun je contact opnemen met Team Recruitment. Bereikbaar iedere werkdag op telefoonnummer: of per mail:
Meer algemene informatie over arbeidsvoorwaarden en werken bij het Maastricht UMC+ is te vinden op www.werkenbijmumc.nl .

Vacature eisen

Unknown

 

FunctietitelKlinisch Fysicus
Indicatie salaris (min – max]onbekend – onbekend
OpleidingsniveauWO
Aantal uren (min – max)36 – 36
ContactgegevensUnknown , Unknown Unknown
Type contractVast
BrancheAdvies/Consultancy
LocatieMaastricht, Limburg,Nederland
Soliciteer directhttps://www.werkenbijmumc.nl/vacature/10605-02s0003q2p

Past deze vacature in jouw straatje? Solliciteren kan nu eenvoudig. Wees er snel bij en hopelijk krijg je snel een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Deel deze vacature

Redactie Limburglokaal.com

Wij verzamelen de nieuwste vacatures in Limburg en omstreken. Ben jij op zoek naar werknemers en wil je jouw vacature hier plaatsen? Neem dan contact met ons op.